maanantai 8. lokakuuta 2012

Ensivaikutelmia Kiinan tunnetuista ympäristöongelmista

Ennen Kiinaan lähtöä tutkimme aihetta ympäristö ja ympäristöongelmat Kiinassa. Saimme silloin käsityksen, että Kiinassa olisi hyvin saasteista ja roskia olisi joka paikassa. Lisäksi mieliimme tulivat kuvat hengityssuojista ja saastepilven peittämästä auringosta, ja siitä, että meidänkin pitäisi huolestua asiasta täällä ollessamme.

Luuloistamme huolimatta lähdimme matkaan avoimin mielin. Täällä nyt päivän oltuamme yllätyimme, kuinka saastepilvet olivat vain haaleasti näkyvissä ja hengitysilma tuntui kohtalaisen puhtaalta, vaikka huulet hieman rohtuivatkin. Hengityssuojia ei näkynyt kuin vain muutamalla paikallisella. Oletamme kuitenkin, että tämä johtuu itsenäisyyspäivän juhla-ajasta, joka loppuu huomenna. Sen jälkeen autojen määrän pitäisi lisääntyä moninkertaisesti, ainakin paikallisten mukaan. Ehkä sitten koemme Pekingin saasteet.

Vaikka kadut ovatkin melko siistit, niin näkemämme joet ovat todella likaisia ja joskus vihreän mönjän peitossa. Täällä ei voi myöskään juoda hanavettä, koska vesi ei ole puhdasta.

Viet, Niklas, Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti