keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Lähtötunnelmissa!

Nyt jännittää! Enää yksi yö ja matka kohti Kiinaa ja Pekingiä alkaa. Tuliaiset on ostettu ja matkalaukku haettu varastosta. Pakkaaminen voi siis alkaa! Mukaan täytyy muistaa ainakin iPadit, jotka saamme lainaksi koululta, adapteri ja kiinalaista rahaa, yuaneja. Ja sekä tiestysti siistit juhlavaatteet sunnuntaita varten: olemmehan me kutsuvieraita sunnuntaina järjestettävissä koulun 30-vuotisjuhlissa.

Olemme valmistautuneet matkalle myös kielellisesti: syksyn ajan olemme saaneet kiinankielen opetusta kerran viikossa. Perustervehdykset ja -toivotukset ovat hallussa, onhan se kohteliasta osata kiittää ruoasta ja toivottaa hyvää huomenta! Lahjakkaimmat osaavat kuitenkin kysyä kiinaksi "saanko puhelinnumerosi?" ja "tervetuloa Suomeen". Eikä listasta voi myöskään unohtaa sitä tärkeintä:"minä rakastan sinua."

Ohjelmassa on mm. vierailu Kielletyssä kaupungissa ja Kiinan muurilla. Vietämme aikaa myös isäntäperheiden kanssa ja käymme paikallisessa Silk-marketissa, jossa voimme käyttää oppimaamme sanastoa: Tài gui le (se on liian kallis).

Fiilikset tällä hetkellä ovat jännittyneet, mutta innostuneet. Vastassa perjantaiaamuna voi olla mitä vain: emme tiedä kiinalaisesta koulusysteemistä lähes mitään ja perheet voivat olla minkälaisia vain. Matkaan lähdemme kuitenkin avoimin mielin ja valmiina uusiin haasteisiin!

Kaikkea ei oppikirjoista voi oppia. Niinkuin kielen oppii puhumalla niin kulttuurin oppii elämällä arkea paikallisten kanssa. Viikon päästä me kaikki olemme varmasti henkisesti rikkaampia, kun uusia maailma avautuu meille!



Sara&Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti