sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Ni hao! Täällä ollaan!

Perjantaiaamuna laskeuduimme Pekingin lentokentälle. Takana oli rankka koulupäivä ja muutama hassu hetki nukkumista taikka nuokkumista. Edessä kuitenkin oli monta erilaista päivää ja asiaa kohdattavana. Ajelimme pikkukoulubussilla koululle, jossa meitä odotti erikoinen aamupala: hampurilainen ja kahvia. Ei auttanut muu kuin syödä aamiainen hymy huulilla.

Aamiaisen jälkeen jännitys nousi huimaksi. Perheet saapuivat koululle ja meidät jaettiin perheisiin. Tämän jälkeen toivotimme kavereillemme onnea matkaan ja lähdimme uusiin koteihimme.

Päivän vietimme kukin tahollamme perheen kanssa. Otin päiväunet ja kiertelimme perheeni kanssa yliopistojen puutarhoissa, vierailimme olympia-alueella, söimme paikallista ruokaa ja tutustuimme uusiin ystäviimme.

Yli 30 tunnin valveillaolon jälkeen väsytti! Uuden kulttuurin kohtaaminen ja ymmärtäminen on raskasta puuhaa. Korvat ja silmät ovat jatkuvassa valmiudessa kohtaamaan jotakin uutta ja ihmeellistä. Vieraina meidän pitää olla valmiita joustamaan ja innokkaita, mitä tahansa on luvassa. Matka ei kuitenkaan ole pelkästään väsyttävä, se on silmiä avaava kokemus ja saamme olla kiitollisia siitä tästä mahdollisuudesta.

Kirjoitti Pinja

---

PS. Blogia päivittää kotimaassa Kyösti Blinnikka, jolle matkalaiset lähettävät raporttinsa sähköpostilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti