torstai 3. maaliskuuta 2016

Kaksi kuukautta lähtöön!!


Keväällä 2015 koulussamme päätettiin järjestää jälleen Kiina kurssi, jossa tutustuttaisiin kiinalaiseen kulttuuriin, kieleen, sekä ikäistemme arkielämään. Saimme nopeasti kokoon innostuneen ryhmän opiskelijoita, jotka ovat kaikki motivoituneita oppimaan uutta ja tutustumaan Kiinaan. Aloitimme kursiimme ja projektimme toukokuussa 2015. Ensin kävimme pääkohdat läpi ja tulevaisuus näytti jännittävältä vaikka matkaan oli vielä vuosi aikaa tuohon aikaan. Nyt lähtömme on tasan kahden kuukauden päästä ja projektin loppuhuipennus itse matka Shanghaihin häämöttää lähitulevaisuudessa!

Kurssiin on mahtunut paljon tapahtumia joista kirkkaimpana meidän mieleemme jäi kiinalaisopiskelijoiden vierailu Suomeen viime elokuussa. Kouluumme tuli vieraaksi noin 20 opiskelijaa, jotka me majotimme luoksemme. Yritimme antaa heille mahdollisimman suomalaisen elämyksen, sekä tutustuttaa heidät meidän arkipäivään. Kiinalaiset olivat hyvin innokkaita tutustumaan meihin ja me heihin. Ehdimme viikossa luoda syviä ystävyyssuhteita ja odotamme innokkaana, että näkisimme kaverimme Shanghaissa parin kuukauden päästä.

Viikon aikana ehdimme kokea kaikenlaista yhdessä ja se oli myös meille uudenlainen kokemus tutustua elämäämme ja elinympäristöömme turistin lailla. Ensiksi haimme vieraamme lentokentältä ja tutustutimme heidät meidän perheisiin ja koteihin. Virallisesti tuntui, että aloitimme vierailun matkalla Nuuksion kansallispuistoon ja tutustuimme luontokeskus Haltiaan. Kävimme myös pienellä kävellyllä Nuuksion pitkäjärven rannalla ja kiinalaiset olivat aivan innoissaan mustikoiden syönnistä. He eivät oleet tottuneet, että luonnosta pystyi suoraan syömään marjoja. Shanghaissa on kuulemma liikaa ilmansaasteita, sekä luontoon on todella pitkä matka. Kävimme uimassa pitkäjärvessa ja leikimme tutustumisleikkejä.

Toinen vierailun kohokohta oli reissu Suomenlinnaan, jossa he olivat todella innokkaina kulkemaan erilaisissa tunneleissa ja luolastoissa. Kävimme Suomenlinnassa ilman opettajiemme, joka tuntui ihmetyttävän monia vierailijoitamme. Heillä oli kuulemma paljon tiukemmat säännöt liikkumisen suhteen kotimaassaan. Näin mekin suomalaiset tajusimme kuinka outoa joillekin on liikkua ilman aikuisia vieraassa paikassa tai edes kotiympäristössään. Suomenlinnassa panimme heidät istumaan vanhan tykin piipun päälle ja saimme heistä hauskan ryhmäkuvan.

Myös iltamme Linnanmäellä oli todella hauska ja vieraamme näytti todella nauttivan illasta. Oli juuri mukava kesäilta vaikka olikin elokuu ja siitä huolimatta laitteisiin ei ollut lainkaan jonoa joka oli iso plussa.

Kurssi ei kuitenkaan ole pelkkä huvimatka Kiinaan. Keräämme aktiivisesti tietoa ja kokoamme esityksiä ryhmissä liittyen Kiinan ympäristöön, talouteen, sekä moneen muuhun asiaan. Näin tutustumme Kiinaan ja meillä on perustiedot hallussa ennen matkaa. Keräämme myös rahaa, jotta saisimme matkan kustannuksia laskettua, sekä tutustuttua rahankeräykseen sillä tämä on kuitenkin yhteiskuntaopin kurssi. Keksipakettien myynti osoittautui kohtuullisen haastavaksi, mutta jokainen pyrki kantamaan kortensa kekoon ja taisimme kuitenkin jäädä ryhmänä voiton puolelle!

Nyt meillä on vielä esitysten esittäminen muille, sekä matkan käytännön järjestelyiden viimeistely ja jo kohta lähtee lentomme kohti Shanghaita! Odotamme kaikki innoissamme, että näemme työmme tulokset ja tietenkin, että pääsemme taas näkemään vanhat ystävämme tällä kertaa heidän maailmassaan ja koulussaan.

Jasmin Jutila 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti