torstai 28. huhtikuuta 2011

Olarin lukion Kiina-projekti

Tämä on Olarin lukion Kiina-projektin blogi, joka seuraa opiskelijoiden opintomatkaa Pekingiin 1. - 8.5.2011. Opintomatkalle lähtee 18 opiskelijaa, kaksi opettajaa sekä rehtori.

Yhteistyökoulumme Pekingissä Zhongguancun lukio ottaa meidät nyt toista kertaa vastaan. Ensimmäisen kerran kävimme Kiinassa tammikuussa 2009, josta projektimme lähti liikkeelle. Tämänkertainen visiitti on vastavierailu pekingiläisten viime elokuiselle Suomen vierailulle.

The Project China alkoi viime lukuvuonna, jolloin opiskelijat hakivat kurssille. Kurssin tarkoituksena on syvällisesti perehtyä kiinalaisen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Lisäksi kurssilla opiskeltiin globaalin talouden perusteita. Opiskelijoilla oli myös mahdollisuus suorittaa kiinan kielen alkeiskurssi pätevän opettajan johdolla.

Opintomatkaa on edeltänyt ankara opiskeluputki. Vuoden aikana olemme pitäneet seminaareja, joissa opiskelijat ovat esitelleet tutkimusaiheitaan Kiinan taloudesta ja yhteiskunnasta. Kurssilaiset ovat osallistuneet Suomi-Kiina seuran luentotilaisuuksiin ja kulttuurientoihin kuten kiinalaisen uuden vuoden viettoon.

Vapunpäivänä illalla on edessä lento Pekingiin. Matkakuulumisia päivitämme usein. Pysykää tällä kanavalla.

Ni hao!
Maisterit Halavaara & Lehtonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti