perjantai 29. huhtikuuta 2011

Lähtölaskenta

54 h 10 min lähtöön Pekingiin.

Yli vuoden odotuksen jälkeen matka on jo näin lähellä. Kaiken valmistelun, perehtymisen ja kavereiden ”Siis milloin te lähdette sinne Kiinaan?” – kysymysten jälkeen matka tuntuu silti epätodelliselta. Luvassa on hieman erilainen turistimatkoista poikkeava matka Kiinaan viikoksi koulukavereiden ja opettajien kanssa. Paikan päällä pääsemme perehtymään Kiinan kulttuuriin ja yhteiskuntaan paikallisten perspektiivistä asuessamme pekingiläisten opiskelijoiden perheissä. Vuoden aikana olemme keskustelleet ja kuulleet paljon Kiinasta ja nyt pääsemme vihdoinkin näkemään sen.

            Nyt kun laukut alkavat olla pakattuina, valuutat vaihdettuna, isäntäperheiden tuliaiset ostettuna, kiinalaiset fraasit kerrattuna, viisumit hommattuina ja sunnuntaita odotellen olemme pikkuhiljaa valmiita lähtöön. Kuitenkin epävarmuus kalvaa selkäpiitäni ”Olenko sittenkään henkisesti valmis lähtemään?”, ”Mitä jos unohdankin jotakin tärkeää?” Vaikka olemmekin perehtyneet kiinalaiseen kulttuuriin, kalvaa silti pelko siitä, ettei se olekaan tarpeeksi. Kommunikoinnin haasteet lisäävät jännitystä, varsinkin kun vietämme ensimmäisen päivän lähes kokonaan isäntäperheissämme. Nyt pääsemme vihdoin näkemään onko Kiina todellisuudessa sellainen, kuin se länsimaissa esitetään, toisaalta riittääkö viikon mittainen visiittimme Pekingissä antamaan täyttä kuvaa koko Kiinasta.

            Kuitenkin pelosta huolimatta kiinnostus tutustua uuteen kulttuuriin innostaa matkalle. Opiskeluvuoden tai ehkä jopa koko lukioajan kohokohta on vihdoin käsin kosketeltavissa.  Joka tapauksessa Wo mai ming tian qu Bei jing!

Eemi, Kaisla & Nico

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti