maanantai 2. toukokuuta 2011

Pitkän matkan jälkeen

Saavuimme aamutuimaan kello 6.30 Pekingiin. Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Puolelta päivin mittarissa oli jo +26 astetta, mutta mukava leppoinen tuuli teki säästä meille pohjolan asukeille varsin miellyttävän.

Koululla odotti meitä traditionaalinen kiinalainen aamiainen, johon kuului taikinanyytit, friteeratut leipätikut, riisivelli, mausteiset höyrytetyt kananmunat ja keitot.

Aamiaisen jälkeen opiskelijat tapasivat ensimmäisen kerran isäntäperheensä. Jännitystä oli havaittavissa kaikissa osapuolissa. Seuraavassa päivityksessä on kuulumisia ensimmäisestä päivästä kiinalaisessa perheessä.

Oliver


Kun perheet oli jaettu, lähdimme kotiin taksilla, sillä perheellä ei ole autoa. En ole varma missä perhe asuu, kun suurin osa kartoista loppuu kesken. Perheen opiskelija sanoi, että kouluun on 10 km. Perheen isä puhuu hieman englantia ja kommunikaatiossa ei ole ongelmia. Lähdimme lounaan jälkeen heti suureen puistoon kävelemään moneksi tunniksi. Vasta hieman ennen viittä lähdimme syömään hot potia ravintolaan. Erityisesti mieleeni jäi juuri ruokailu, sillä en tiennyt yli puolen ruokien nimiä, joita heitettiin tuliseen liemeen [Joel sai myöhemmin tietää syöneensä Pekingin kuuluisaa "hot potia" JPL].

Seuraavana aamulla oli yllättävän pirteä olo, vaikka en koneessa saanut nukkunutkaan. Herätys oli harmittavan aikaisin jo kuudelta. Aamupala oli vähäinen ja pieni, söin dumplinkeja, joissa oli lihaa ja vihanneksia. Tuli hieman kiire, enkä halua myöhästyä, koska siitä annetaan rangaistus koko luokalle, jonka oppilas myöhästyy. Tulimme kaikesta huolimatta myöhässä, enkä osallistunut aamujumppaan, katsoin vain. Näytti erikoiselta yli tuhat oppilasta siisteissä riveissä jumppaamassa.
Joel L 
Odottavia tunnelmia
Jännitystä ilmassa
Uusia ystäviä
Maisterit Halavaara & Lehtonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti