maanantai 7. huhtikuuta 2014

Nähtävyyksiä Shanghaissa ja Suzhoussa


Keskiviikkona kävimme Oriental Pearl Towerissa eli Shanghain televisiotornissa. Oriental Pearl Tower tunnetaan omanlaatuisesta designista ja on yksi kuuluisimmista rakennuksista Shanghaissa. Tornin näköalatasanteelta avautui upeat maisemat Huangpu-joen alueelle. Vaikka sumu häiritsikin näkyvyyttä, näkymistä sai paljon irti. Pearl Towerista sai hyvän käsityksen Pudongin ympäristöstä ja ylhäältä hahmotti hyvin Shanghaita.

Huangpu-joki jakaa Shanghain kahteen osaan: Pudongiin ja Puxi:in. Kuvassa näkyvä pilvenpiirtäjä alue on ns. Pudong eli finanssi- ja rahamaailman keskus. Sitä alettiin rakentaa 1993 ja se muuttuikin jättömaasta liikekeskukseksi todella nopeasti. Pudongin alueelle rakennetaankin maailman toiseksi korkeinta rakennusta, Shanghai Toweria. Valmistuessaan vuoden 2014 lopulla se on Aasian korkein rakennus yltäen 632 metriin. 

- Tuomas.


Suzhou Garden oli kuin suoraan kiinalaisesta postikortista. Lampi, jota ympäröivät perinteiset kiinalaiset talot, kivirakennelmat ja kirsikankukkapuut huokuivat harmoniaa. Lammessa ui kymmenkunta koita - tai "hymykalaa" - joksi kiinalaiset näitä kutsuvat kuulemamme filosofi-tarinan mukaan. Puutarhan lisäksi kävimme itse rakennuksissa, joissa oli erilaisia sisustuksia dynastioiden mukaan. Näkemämme huonekalut olivat kuitenkin vain jäljitelmiä, koska suurin osa ajan huonekaluista on tuhottu ja loput ovat nykyään museoissa. Oppaamme kertoi, että jo huoneen sisustuksesta pystyi päättelemään talon omistajan rakastavan lukemista. Museo oli ehdottomasti näkemisen arvoinen ja mieleenpainuva kokemus.
- Pirita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti