maanantai 14. toukokuuta 2018

Hissejä, silkkiä ja mykyjä

Keskiviikkona 9.5. vierailimme Koneen tehtaalla Kunshanissa. Tehtaan tuotantopäällikkö, Koneella 19 vuotta työskennellyt Janne Kuisma, esitteli meille tehdasta sekä Koneen markkinoita Kiinassa. 

Kuisman esityksestä oppi paljon mielenkiintoisia asioita. Koneen suuruutta ei aiemmin ollut käsittänyt, mutta esityksen myötä oppi, että Koneen hissejä toimitetaan maailmanlaajuisesti ja niitä löytyy suurista rakennuksista ympäri maailmaa. Myös Kiinan markkinoiden osuus Koneen liikevaihdosta yllätti, sillä noin kolmasosa Koneen 9 miljardin liikevaihdosta tapahtuu Kiinassa.
Kuisma kertoi meille myös hissiteknologian mielenkiintoisesta tulevaisuudesta. Hissit tullaan automatisoimaan, jolloin esimerkiksi kotirappuun tullessa hissi tilataan automaattisesti ja hissi kuljettaa suoraan omaan kerrokseen ilman, että tarvitsee itse painaa nappeja. 

Esityksen pohjalta sai Koneesta hyvän kuvan. Työntekijöistä pidetään huolta tarjoamalla ilmainen ruoka ja kuljetukset. Tehtaissa on myös loistava ilmastointi ja työympäristö vaikuttaa viihtyisältä.


Kuisman esityksen jälkeen siirryimme Koneen testitorniin, 236-metriseen torniin, jossa tehdas testaa hissinsä. Nousimme torniin kaksikerroksisella hissillä. Huipulta oli loistavat näkymät.

Ajelimme golf-autoilla tehtaiden läpi, jolloin pääsimme tutustumaan tehtaisiin sisältä. Näky oli mielenkiintoinen, sillä näimme muun muassa kokonaisia liukuportaita, jotka koottiin tehtaalla valmiiksi.

Tehdaskierroksen jälkeen ruokailimme työntekijöiden ruokalassa, jonka jälkeen oli aika siirtyä kohti seuraavaa kohdetta.

Koneen vierailumme jälkeen istahdimme takaisin bussiin ja matkasimme kohti Suzhoun silkkimuseota, jossa pääsimme tutustumaan silkin eli yhden Kiinan tunnetuimman vientituotteen valmistamisen vaiheisiin ja historiaan.

Museo oli todella kaunis ja opettavainen. Saimme nähdä silkin valmistusprosessin koko komeudessaan, kuvien, videoiden, asetelmien sekä oikeiden ihmisten välityksellä. Pääsimme myös katselemaan eläviä silkkiperhosen toukkia ja vaatteiden valmistusta silkkilangasta. Museo avarsi silmämme silkin valmistuksen vaikeudelle ja aikaavievyydelle sekä sille, miksi silkki on niin arvostettua materiaalina vaatteissa ja muissa tekstiileissä.
 

Museon yhteydessä käväisimme lisäksi silkkikaupassa, josta pääsimme ostamaan tuliaisia itsellemme ja kotiväellemme Suomeen. 

Päivän lopuksi pääsimme vielä pienellä porukalla valmistamaan hostiemme kanssa perinteisiä pohjoiskiinalaisia dumplingeja. Olipa muuten todella herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti