maanantai 14. toukokuuta 2018

Kurkkauksia tulevaisuuteen


Torstaiaamuna saavuttuamme koululle lähdimme vierailemaan Microsoftin Shanghain toimistolla. Vierailun aikana meille puhuttiin Kiinan kuluttajamarkkinasta ja kiinalaisista applikaatioista ja verkkosivuista. Oli mielenkiintoista kuulla, millaisia tapoja Kiinassa on maksaa kaupan kassalla ja verrata niitä länsimaalaisiin vastaavanlaisiin. Vierailumme lopuksi pääsimme kuulemaan ja sen jälkeen vielä kokeilemaan Microsoftin Mixed Reality hologrammilaseja. Niillä pääsimme tutkimaan Linnunrataa ja Aurinkokuntaa ja pääsimme kuulemaan hologrammilasien teknologiasta.


Microsoftin vierailun jälkeen ryhmämme hajaantui ydinkeskustaan lounastamaan ja kiertelemään ympäristöä. Osa opiskelijoista löysi tiensä nimekkäälle Nanjing Roadille, joka muuten on 5,5 kilometriä pitkä ostoskatu. Katu kuhisi niin turisteja, kuten mikä muukin turistinähtävyys kaupungissa. Tämän jälkeen koko ryhmä tutustui viisikerroksiseen Shanghain Urban Planning museoon, jossa syvennyttiin kaupungin historiaan, nykypäivään sekä entistä kiinnostavampaan tulevaisuuteen. Museo sijaitsee aivan Kansan aukion vieressä. Vierailu syvensi kaupungin kehityksen tuntemustamme ja saimme sieltä paljon tietoa ja materiaalia kurssin lopputöihin. Erityisen mieleenpainuvaa museossa oli tulevaisuuteen keskittyvä kerros, joka oli täynnä miniatyyrejä futuristisista rakennuksista. Siellä myös esiteltiin ideoita parantaa metropolialueen puhtautta.

Torstai-illan ollessa viimeinen vapaa ilta Shanghaissa koulupäivän jälkeen monet host-perheet käyttivät suomalaisia opiskelijoita kuuluisalla kävelykadulla Bundilla, joka on yksi Shanghain päänähtävyyksistä. Bund on historiallisesti hyvin merkittävä kohde ja opimme siellä paljon kiinalaisesta arkkitehtuurista ja Shanghain historiasta. Vaikka kävimme Bundilla arkipäivänä, kadut kuhisivat turisteja ja paikallisia. Monet kiinalaiset halusivat ottaa kuvia kanssamme ja ihailivat pituuttamme ja vaaleita hiuksia. 

Kun kävimme Bundilla, oli jo pimeää, joten joen toisella puolella olevat pilvenpiirtäjät - Pearl Tower mukaan lukien - valaisivat kaupunkia. Oli mielenkiintoista huomata, kuinka osa asunnoista olivat pimeänä. Monet ovat ostaneet asunnon alueelta ja pitävät sitä tyhjillään, sillä Shanghaissa asuntojen hinnat nousevat keskimäärin 3-4% kuukaudessa. Bundilla oli tarkka valvonta ja poliiseja oli joka puolella. Matkan aikana olemme huomanneet muutenkin, että valvontakameroita ja turvatarkastuksia on paljon mm. metroon tai museoihin mentäessä. Bund oli kaikin puolin hieno kokemus ja ehdottomasti yksi matkamme kohokohdista!

- Anna, Ella ja Annika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti