tiistai 8. toukokuuta 2018

The Project China 2018 - opintomatka alkaa

Kuva: Linda

Perjantaina 4.5. alkoi opintomatka Shanghaihin koneen noustessa Helsinki-Vantaan lentokentältä mukanaan 18 opiskelijaa, kaksi opettajaa sekä rehtori Kaisa Tikka. Ennen opintomatkan alkua olimme isännöineet ystävyyskoulumme Southwest Weiyu Middle Schoolin opiskelijoita viime elokuussa Espoossa. Syksyn ja talven mittaan oli opiskeltu niin Kiinan historiaa, kulttuuria kuin yhteiskuntaa ja taloutta. Myös kiinan kielen opintoja oli kartutettu. Opintomatka on siis tämän projektin päätepiste.

Saavuimme Shanghaihin varhain aamulla paikallista aikaa (Suomen aikaa klo 02.00). Oman aikansa veivät monimutkaiset rajanylitysmuodollisuudet sekä ja bussimatka lentokentältä koululle. Lopulta opiskelijat pääsivät toipumaan aikaerosta isäntäperheiden hyvään hoivaan.

Maanantaina alkoi virallinen ohjelma. Tervetuloseremonia jaettiiin kaikkiin koulun luokkiin sisäisellä  televisiokanavalla. Pääsimme tutustumaan Pekingin oopperaan ja opiskelijat saivat maalata itselleen oman ooppera maskin. Lisäksi meille selvisi teetaiteen salat. Lopuksi käytiin koripallon ystävyysottelu Suomi-Kiina sekajoukkuein.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti