torstai 10. toukokuuta 2018

Tiistain töpinät


Päivämme alkoi tavalliseen tapaan 7:30 South-West Weiyu Middle schoolin pihassa aamujumpalla koulun opiskelijoiden kanssa. Aamulla kävimme pikaisesti kertauskurssin muistamastamme Shanghain historiasta ennen iltapäivän Shanghain historian museota ja lähdimme pian matkaan kohti Suomen pääkonsulaattia.


Pääkonsulaatissa itse pääkonsuli Jan Wahlberg piti meille esityksen, jonka aikana saimme kysyä kysymyksiä Kiinan taloudellisesta tilasta ja tulevaisuudesta aina ympäristökysymyksiin asti. Tiedon monipuolisuus ja uudet näkökulmat antoivat meille paljon materiaalia tulevia esityksiämme varten. Ilmapiiri konsulaatissa oli rento ja lähdimme hymy huulillamme jatkamaan päivän seikkailua.


Konsulaatissa vierailun ja pikaisen lounaan jälkeen matkustimme metrolla Pearl Towerille. Torni näytti läheltä katsottuna valtavalta. Meillä oli lippu torniin ja turvatarkastuksen jälkeen nousimme hissillä 263 metrin korkeuteen Pearl Towerin keskimmäiseen palloon. Sieltä oli huikeat näkymät kaupungin ylle. Kerrosta alempana tornia kiersi tasanne, jossa oli lasilattia. Tasanteella osaa alkoi jopa hieman pelottaa, kun jalkojen alla näkyi yli 250 metrin pudotus maahan. Pearl Towerissa käynti oli mahtava kokemus ja kaikki saivat ylhäältä upeita valokuvia. 


Laskeuduttuamme takaisin alas vierailimme Shanghain historian museossa tornin juurella. Museossa oli havainnollistavasti esitetty Shanghain kasvu pienestä kalastajakylästä suureksi metropoliksi ja yhdeksi maailmankaupan keskukseksi. Matkalle on mahtunut paljon erilaisia vaiheita, kuten ooppiumia, eurooppalaisia siirtomaavaltoja ja sulkeutumisen aikoja. 

Museovierailun jälkeen tulimme takaisin koululle ja kiinalaiset ystävämme tulivat hakemaan meitä takaisin perheisiin. Tänä iltana isännillä ei poikkeuksellisesti ollut paljoa läksyjä, joten monet lähtivät kiinalaisten kanssa yhdessä syömään perinteistä kiinalaista ruokaa ja kiertelemään kaupunkia. Pitkä ja antoisa päivä sisälsi paljon kävelyä ja uusia kokemuksia.  

- Juhani, Santeri ja Joonas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti