sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kielletty kaupunki ja paikallista ruokaa

Heräsimme levänneinä uuteen päivään ja kokoonnuimme koululle. Ajoimme bussilla Tienanmenin aukiolle ja vierailimme Kielletyssä kaupungissa. Bussissa jaoimme kokemuksia kaikesta siitä mitä olimme kokeneet edellisenä päivänä: paljon oli tapahtunut ja muisteltavaa jäi varmasti myös tulevaisuuteen! Kielletyssä kaupungissa saimme tietoiskuja Kiinan historiasta ja kulttuurista. Sopivassa välissä pidimme tietokilpailun oppimistamme asioista.

Lopuksi vierailimme Pekingin vanhaan kaupungin hutongeissa, jossa pääsimme hurjastelemaan riksoilla! Ajelun jälkeen pääsimme syömään (tietenkin puikoilla) paikallisen perheen kotonaan pitämään kotiravintolaan. Riksahurjastelu jatkui prinssi Gongin palatsille, joka oli minikokoinen Kielletty kaupunki aukioineen ja puistoineen.

Pitkän päivän jälkeen palasimme takaisin kouluille ja isäntäperheisiin. Vietimme aikaa heidän kanssaan mm. käymällä kaupassa ja syömällä illallista. Jännittyneinä jäämme odottamaan huomista: luvassa on vierailu Kesäpalatsissa ja koulun 30-vuosijuhlissa edustaminen yhdessä 4000 oppilaan ja 200 muun kutsuvieraan kanssa.


Kirjoitti Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti