maanantai 8. lokakuuta 2012

Kiinalaisesta elämäntavasta

Kaikki ovat saaneet omanlaisia kokemuksia kiinalaisista perheistä ja kulttuurista. Jotkut ovat päässeet aitoon kiinalaiseen oopperaan, toiset koripallopeliin tai pelaamaan sulkapalloa kiinalaisten kanssa. Olemme oppineet kiinalaisesta kulttuurista, että tärkeää on viettää iltaisin aikaa perheen kanssa kotona.

Koulu on myös kiinalaiselle nuorelle tärkeä osa elämää. Olemme kuulleet joltain kiinalaisilta, että opiskelu ulkomailla kiehtoo heitä. Opiskeltaessa Kiinassa oppitunneilla on jopa 50 opiskelijaa, opettaja seisoo luokan edessä ja läksyjä annetaan paljon.

Kun olemme kävelleet kadulla ihmiset ottavat meistä kuvia ja pyytavat meitä heidän kanssaan kuviin.  Tämä on mielestämme hassua, silla kadulla olevissa mainoksissa esiintyy myös länsimaalaisia ihmisiä.

Kiinalaiset ovat hyvin kiinnostuneita kulttuuristamme Suomessa. Koulusysteemi on meidän ikäisiä koskettava aihe ja myös yleinen jokapäiväinen elämä Suomessa kiinnostaa heitä.

Odotamme innolla huomista yritysvierailua, jotta näemme, miten suomalaiset yritykset pärjäävät Kiinassa ja kuinka kansainvälinen yhteistyö toimii Kiinan ja muiden maiden välillä.

Matka on kokonaisuudessaan ollut unohtumaton kokemus, sekä kaikkien mielestä mielenkiintoinen ja hyvin antoisa.

Sara ja Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti