Sunnuntailounaasta suoriuduttiin erityisen hienossa ravintolassa, jossa
pääruokaa päästiin nauttimaan tunnettua herkkua, Pekingin ankkaa. Jakauduimme
kahteen pyöreään pöytään, joihin kannettiin erilaisia ruokalajeja yksi toisensa
jälkeen. Yleensä pääherkkuun päästäessä pöytään tuodaan koko ankka, mutta koska
meidän pöytämme jo notkuivat lisukkeista, kokki kääntyi kannoillaan ja palasi
huomaamattomasti takaisin valmiiksipilkottu ankka mukanaan. Ankanpalaset
dipattiin kastikkeeseen ja käärittiin kurkun ja sellerin kanssa hyvin ohuisiin
tortillamaisiin lettuihin, ja pistettiin poskeen. Maku oli hyvä, mutta itse
vältin täydellisen makuelämyksen, sillä en pitänyt kyseisestä kastikkeesta.
Kiinalainen ruoka on omaksi yllätyksekseni ollut suurimmaksi osaksi syötävää ja hyvää, mutta olen ihan tyytyväinen, ettei tähän ole pakko tottua. Huomio on kiinnittynyt siihen, miten ruokailua ei jaeta alku-, pää- ja jälkiruokaan, vaan kaikkea syödään ristiin rastiin sekaisin. Pääasiallisesti makukokemukset ovat joko liian tulista, liian suolaista, liian makeaa tai liian mautonta - se makujen kultaisen keskitien tärkeys tuntuu hukkuneen aivan kokonaan. Tämä on mietoihin ja harmoonisiin makuihin tottuneen länsimaalaisen mielipide.
Kiinalainen ruoka on omaksi yllätyksekseni ollut suurimmaksi osaksi syötävää ja hyvää, mutta olen ihan tyytyväinen, ettei tähän ole pakko tottua. Huomio on kiinnittynyt siihen, miten ruokailua ei jaeta alku-, pää- ja jälkiruokaan, vaan kaikkea syödään ristiin rastiin sekaisin. Pääasiallisesti makukokemukset ovat joko liian tulista, liian suolaista, liian makeaa tai liian mautonta - se makujen kultaisen keskitien tärkeys tuntuu hukkuneen aivan kokonaan. Tämä on mietoihin ja harmoonisiin makuihin tottuneen länsimaalaisen mielipide.
Taustalla näkyy tofu, etualalla tulista lihaa
Toinen huomioni on, että jokaiselle ruualle on aina mukana jonkinlainen
kastike. Oli ruokalaji lähes mikä tahansa, niin aina jotakin kuuluu dipata
johonkin, tai sitten kastike on jo valmiiksi annokseen lisättynä. Jos olet
tottunut syömään vihanneksesi tuoreen puhtaina, kuten minä: älä huoli, täällä
kyllä opetetaan uusille tavoille. Kiinaan ei kannata matkustaa kaavoihin
kangistuneen nirsoiluasenteen kera, koska siten menettää suuren palan
kiinalaisen kulttuurin kokemisesta.
Helmi
Ankkaa
Ankan pää (harva uskaltautui maistamaan)
Jonkinlaiseen vihannekseen käärittyjä lihapalasia kastikkeessa
Kookosmurusilla päällystettyjä riisitaikinapalloja, joiden sisällä oli ruskeaa paputahnaa.
Helmi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti