torstai 19. toukokuuta 2016

Koneen tehtaalla Kunshanissa

                                                                                                                                                                                        
Opintomatkamme viidentenä päivänä, keskiviikona 5.5., kävimme tutustumassa Koneen tehtaaseen Kunshanissa. Vierailumme aluksi pääsimme kuuntelemaan tehtaan yleisjohtajan, Janne Kuisman esittelyä, jossa kuulimme yrityksen toiminnasta sekä ulkomailla työskentelemisestä. Esittelyssä tuli todella paljon uutta tietoa meille kaikille ja opimme kansainvälisen suuryrityksen toiminnasta. Opimme, että Kone on perustettu 1910 ja viimevuonna Koneen liikevaihto oli 9 miljardia euroa ja näin ollen oli yksi maailman suurimmista hissi- ja liukuporrasyrityksistä.

Esittelyn jälkeen Kuisma vei meidät katsomaan Koneen testitornia, joka oli hiljattain valmistunut vuonna 2015. Torni oli 239 metriä korkea ja täten Kunshanin alueen ylivoimaisesti korkein rakennus ja tärkeä maamerkki. Valitettavasti tornissa oleva hissi oli juuri huollossa, joten jouduimme menemään huoltohissillä ylös. Tornin yläosa oli skandinaavisesti, todella tyylikkäästi sisustettu, ja korkeuksista avautui loistava näkymä Kunshanin alueelle.


Tornissa käynnin jälkeen menimme syömään tehtaan ruokalaan, jossa kaikki työntekijät syövät yhdessä. Ruoka oli hyvää ja verrattavissa suomalaiseen kouluruokaan. Ruokailumme jälkeen meidät vietiin katsomaan liukuporrastehdasta. Kokonaiskäsitys tehtaasta oli hyvin positiivinen, sillä tehdas oli hyvin puhdas, järjestelmällinen sekä vaikutti, että työntekijöistä pidettiin hyvää huolta. Heille oli rakennettu esimerkiksi vapaa-ajanviettokeskukset ja urheilumahdollisuudet tehtaan yhteyteen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti