keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Shanghain Venetsiassa

Torstaina vierailimme noin kahden tunnin ajomatkan päässä Shanghaista sijaitsevassa pienehkössä Zhujiajiaon kaupungissa. Kaupunkia kutsutaan vesikaupungiksi (water town), sillä sitä halkovat useat joet ja kanaalit, joiden yli kaupungin eri osat yhdistävät lukuisat kauniit sillat. Kaupungissa vilisi ihmisiä, niin paikallisia kuin turistejakin.

Näimme niin kaupungin kauniit, kuin rumatkin puolet, mikä oli kiehtovaa. Kauniisiin puoliin lukeutuvat kiinalainen puutarha sekä viehättävät pienet rihkamakaupat, jotka reunustivat kanaalin rantaa, sekä herkullisia nuudeleita myyvä ravintola, jossa lounastimme. Valitettavasti näimme erään kioskinpitäjän myöskin hakevan vettä suoraa joesta ja alkavan kokata siitä ruokaa.

Kaupungissa vierailu oli avartava ja opettava kokemus. Kävimme kaupungissa suuressa, perinteikkäässä puutarhassa, jossa keskustelimme Kiinan historian merkkihenkilöistä ja tutustuimme kiinalaiseen puutarhanrakennustyyliin. Lisäksi siellä ollessamme opimme muun muassa kiinalaisesta tinkimis- ja ruokailukulttuurista








Jaakko Toivonen & Lotta Solala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti