maanantai 9. toukokuuta 2011

Koneen hissejä ja olympialaisten henkeä

Keskiviikkona 3.5. oli ohjelmassa vierailu Kesäpalatsiin, Kone Oy:n toimistolle ja Olympia kylään. Herätys oli tuttuun tapaan vähän ennen kello kuutta, koska koululla on ehdottomasti oltava 7:20. Koululla osallistuimme ensin kaikkien 3500 oppilaan yhteiseen aamujumppaan koulun pihalla, jonka jälkeen lähdimme minibussilla kohti Kesäpalatsia.

Palatsialue on erittäin suuri (useita kymmeniä hehtaareja). Se on ollut Kiinan keisarien kesänviettopaikkana ja olikin erittäin vaikuttava nähtävyys, jättimäisine tekojärvineen, värikkäine rakennuksineen kaikkineen. Palatsivierailun jälkeen kävimme lounaalla syömässä Pekingin ankkaa, jonka jälkeen jatkoimme Kone Oy:n toimistolle. Meille esiteltiin laajasti Kone Oy:n toimintaa Kiinassa ja muualla maailmassa. Koneella on useita toimipisteitä Kiinassa ja se työllistää paljon ihmisiä ja on hyvin tunnettu yritys. Kone on rakentanut hissit Kiinassa muun muassa Pekingin kansallisteatteriin, lentokentälle sekä olympiastadionille.

Yritys esittelyn jälkeen suuntasimme kohti Olympiapuistoon, jossa järjestettiin vuoden 2008 olympiakisat. Sekä kisat että sitä varten rakennetut kisojen suorituspaikat ovat suuri ylpeyden aihe kiinalaisille eikä suotta. Alue on laaja mitä sen toki pitikin olla, koska vierailijoita oli satoja tuhansia. Linnunpesän muotoinen päästadion on hyvä esimerkki Kiinan omalaatuisesta arkkitehtuurista, jota näkee kaikkialla kaupungilla. Myös uintikisoja varten rakennettu uimahalli oli erikoisen näköinen. Arkkitehtuurin inspiraationa oli ollut saippuakuplat ja rakennuksen ulkoseinät muistuttivatkin erehtymättömästi yhteen liittyneitä saippuakuplia.

Kaiken kaikkiaan reissu on ollut tähän mennessä todella onnistunut. Vaikka kulttuurien välisiä yhtäläisyyksiä on vähän, on suurimmilta kulttuurishokeilta vältytty. Ihmiset ovat myös todella ystävällisiä ja aina valmiita auttamaan, jopa täysin tuntemattomatkin. Ihmiset myös hymyilevät lakkaamatta, eivätkä näytä oikeita tunteitaan, joten voi olla vaikeaa tietää milloin olet ehkä tehnyt jotain vääriin tai muuta. Olemme nähneet paljon, vaikka nähtävää näin suuressa kaupungissa olisi toki rutkasti enemmänkin kuin mitä ehdimme viikossa nähdä ja kokea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti