keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Riksha-ajelu Hutongeilla

Matkamme toisena päivänä vierailimme Hutong-alueella, jotka ovat Ming.dynastian ajan asumuksia. Niissä asui virkamiehiä ja varakkaita kauppiaita. Tämä perinteinen asumismuoto oli häviämässä, ennen kuin tällä vuosituhannella niitä on alettu suojella.

Hutong-alueella sijaitsee kaksi kaupungin vanhoista torneista. Ensimmäiseksi kiipesimme kapeaa ja jyrkkää portaikkoa pitkin Rumputorniin. Tornissa oli jäljellä yksi alkuperäisistä vahtirummuista, joilla ennen ilmoitettiin ajan kuluminen tunneittain. Katsoimme lyhyen rumpuesityksen, jossa viisi soittajaa soittivat uudempia ja isompia rumpuja. Soittajat olivat todella hyviä ja rummuista lähti mahtava ääni. Esityksessä oli käytössä väittämän mukaan maailman suurin rumpu.

Rumputornin vastapäisessä niin sanotussa Kellotornissa osallistuimme teeseremoniaan, jossa meille opetettiin kuinka teetä tulee nauttia. Opin mm. sen, että teetä pitäisi haistella ennen juomista ja pieni teekuppi tulisi juoda tyhjäksi kolmella nielaisulla. Maistoimme kolmea erilaista teetä. joista musta tee oli suosikkini.   Hutong-kortteleissa hyppäsimme kaikki rikshojen kyytiin. Viimeistään tässä vaiheessa saatiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sillä kuskit ajelivat oman mielensä mukaan törmäillen ja ohitellen toisiaan ilman minkäänlaisia liikennesääntöjä. Ajelimme näin kapeita kujia eli hutongeja pitkin ja vierailimme yhdessä, joka oli aito kiinalainen asumus.

Erityisen mielenkiintoinen piirre talossa oli kivestä tehty taideteos, joka oli asunnon ulko-ovea vastapäätä. Teoksessa oli 4 lintua ja kukkia. Sen tehtävänä oli karkottaa pahat henget ja aaveet, jotka yrittäisivät päästä sisään taloon.

Riksha-ajelu oli niin hauskaa, että päätimme ajaa niillä päivän päätteeksi vielä yhden kierroksen!

Kristiina
Iltapäiväajelulla Hutongeissa
 Riksa ajelulla pysähdyttiin Pekingin kellotornilla
 Hutongin kapeilla kujilla
Rumputorni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti