lauantai 7. toukokuuta 2011

Taivaallisen rauhan aukiolla

Öisen ukkosmyrskyn ja aamuun asti jatkuneen rankkasateen takia aamuvoimistelut olivat torstaina 5.5. peruutettu. Niinpä vietimme aamulla aikaa omien kiinalaisten isäntiemme kanssa heidän kotiluokissaan. Minun luokassani oli menossa fysiikan tunti ja kiinalaiset ystävämme opiskelivat melko haastavaa fysiikkaa ikäisikseen.

Koululta siirryimme Kiellettyyn kaupunkiin, jossa vietimme aamupäivän. Lounastimme sen jälkeen nuudeleistaan kuuluisassa ravintolassa. Syönnin jälkeen jatkoimme Tiananmenin aukiolle. Tiananmenin aukio on valtava ja sinne mahtuu miljoona ihmistä. Se sijaitsee Kielletyn kaupungin eteläpuolella ja sen ympärillä on valtakunnan tärkeimpiä rakennuksia kuten Kiinan kansantasavallan luojan Mao Zedongin mausoleumi, Kiinan kansallismuseo sekä Kansankongressin palatsi eli eduskunta. Lisäksi aukiolla on kuva Maosta sekä lipputanko, johon Kiinan lippu nostetaan joka päivä auringon noustessa ja lasketaan auringon laskiessa.

Aukiolla ollessani tunsin itseni melko pieneksi muiden ihmisten joukossa. Tiananmenin vartioinnin määrä kaikkine sotilaineen, turvatarkastuksineen ja valvontakameroineen sai minut melko huvittuneelle tuulelle. Aukiolla niin kuin kaikkialla muuallakin pääsimme jälleen poseeraamaan kiinalaisten valokuviin. Heitä huvitti myös kun leikimme sokeaa merimiestä. Leikki oli tarpeellinen, sillä opin vasta nyt, matkan neljäntenä päivänä, kaikkien matkalla olevien nimet. Aukiolta jatkoimme Silkkitorille shoppailemaan hullunkuristen, tavaraa tyrkyttävien kauppiaiden sekaan. Oli muuten ahdistuskohtaus melko lähellä.
 Tienanmenin aukiolla
Maon mausoleumilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti