maanantai 16. toukokuuta 2011

Viimenen päivä Pekingissä

Lauantaina 7.5. oli viimeinen kokonainen päivä. Aamupalan ja autokyydin jälkeen meitä odotti reilun tunnin mittainen bussimatka kohti reissun yhtä kohokohtaa - Kiinan muuria.

Kuten tiedetään, muurit ovat yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Siksi se olikin mielestäni paikka, joka tulee nähdä ja kokea omin silmin. Niinpä pelkillä Internetin tarjoamilla kuvilla on vaikea muodostaa kokonaiskuvaa siitä, mitä muurit antoivat kävijälleen.

Badalingin jälkeen -ainakin minulla- oli kova nälkä. Tutustuimme jade- kiven valmistukseen ja söimme hienossa ravintolassa muun muassa kalaa, kanaa, riisiä, tofua, sientä sekä mausteisia chili-kasviksia. Tätä ruokaa tulee kaipaamaan kotona!

Päivä oli tässä vaiheessa kuitenkin vasta puolessa välissä. Ming-dynastian keisareiden hautalaakso olikin viimeinen kohde ennen kouluun saapumista. Saimme nauttia auringosta ja hienosta puistosta. Eläinpatsaatkin olivat koreita.

Koululle saavuttua meitä odotti arviolta 150 oppilasta (lukuun ottamatta keittiön väkeä sekä perheiden edustusjoukkoja). He olivat valmistaneet läksiäisjuhlan, johon kuului kung-futa, tanssi- ja lauluesitys, kuorolaulua sekä kiinalainen jousi- ja puhallinorkesteriesitys. Mielestäni juhla oli hieno! Lopuksi söimme itse leipomia dumplingseja sekä muita kiinalaisia ruokia. Valokuviltakaan ei vältytty ja niitä otettiin jälleen kerran paljon!

Koululta suuntasin sijais- perheeni kanssa Hutong-alueelle, joka oli täynnä kiinalaisnuoria nauttimassa lauantai-illasta. Juhlintaa ja ympäröivää yöelämää oli hauska katsella. Illassa oli mukavaa myös se, että perheen pienin poika viihdytti itse kutakin monin eri tavoin. Minä opin esimerkiksi maanjäristyksistä sekä saippuakuplien puhaltelusta informatiivistä nippelitietoutta, jota tulen varmasti soveltamaan vielä kouluun palatessani!

Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti