keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kungfu harjoituksia kiinalaisen tradition mukaan

Perjantaina 6.5. ohjelmaamme oli kirjattu urheilupäivän teemaan sopien näyttävää kiinalaista kungfuta, wushua. Aluksi saimme nähdä ystävyyskoulumme oppilaiden esittäminä kungfun perusteita, minkä jälkeen vuoro siirtyi meille yksinkertaisten, tosin suomalaisessa mittakaavassa haastavien liikesarjojen harjoittelun muodossa. Lisäksi halukkaille tarjoutui mahdollisuus harjoitella kiinalaisella jojolla, jota Euroopassa kutsutaan diaboloksi.

Kungfu on perinteinen kiinalainen, kehon ja mielen hallintaan tähtäävä taistelulaji, jonka moninaisista tyypeistä saimme tilaisuuden nähdä kolme. Kungfulla on monta merkitystä ja käyttötarkoitusta: Se on muun muassa pitkäikäinen taistelu- sekä itsepuolustuslaji, mutta sillä on myös tärkeä rooli terveyden ja hyvinvoinnin turvaajana tarjotessaan harrastajalleen tehokkaan liikuntaharrastuksen. Se on lisäksi erinomainen keino rentoutua raskaan työpäivän jälkeen.

Vaikka meille opetetut sarjat vaikuttivat melko yksinkertaisilta, vaikeus suomalaisille paistoi epäilemättä kehon hallinnassa ja koordinaatiossa sekä lihasten liikkuvuudessa. Kuitenkin oli sanomattakin selvää, että kaikki nauttivat uusien asioiden oppimisesta ja osasivat ottaa ilon irti, vaikka kyse olisi sitten ollutkin omasta epäonnistumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti